Nieuws

Amsterdam deelt 8 duizend Leef en Leer-passen uit

Beter leren lezen, schrijven en computeren. De Gemeente Amsterdam maakt dat nu nog gemakkelijker voor de duizenden inwoners van Amsterdam.  Al sinds een maand kunnen mensen daarvoor een zogenoemde Leef en Leer-pas krijgen. De eerste passen zijn in de bibliotheek Slotermeer uitgereikt. Sinds de lancering een maand geleden zijn 8 duizend passen verspreid.

“Met de Leef en Leer-pas kunnen mensen korting krijgen op allerlei plekken in de wijk waar mensen kunnen leren. De pas geeft toegang tot allerlei kortingen aan nieuwe manieren om je basisvaardigheden te werken,” aldus Claudette Verpalen van Leef en Leer.

De pas is een samenwerking tussen Amsterdamse instellingen en vrijwilligers. Met de Leef en leer-pas kunnen Amsterdammers taal-, reken- en computervaardigheden oefenen op www.oefenen.nl. Dit is een e-learning platform voor mensen die zelfstandig, interactief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Met de Leef en leer-pas krijgen mensen ook korting op bepaalde cursussen in de buurt.

Wethouder Simone Kukenheim is blij met de komst van de pas. “Mensen leren allemaal op een andere manier. Sommige door te praten met vrienden en vriendinnen. Anderen ’s avonds thuis achter de computer of in de bibliotheek. Het is dus erg belangrijk dat we op verschillende manieren taal aanbieden en deze pas helpt daarbij,”  aldus wethouder Kukenheim.

11-03-2015


Van de week op

LEEF & LEER


Evenementen & Projecten

Mid herfst festival CRTV & Leef & Leer druk bezocht


Marokkaanse middag

Zaterdag 15 november, 14.00-17.15 uur

Theater van ‘t Woord, Oosterdokskade 143
Leef en leer! en Amazigh-TV organiseren op 15 november een middag voor iedereen met belangstelling voor de Marokkaanse cultuur.

Met o.a. een talentenshow: wie wordt de beste rapper/dichter van Amsterdam? Workshop Arabische kalligrafie, percussie workshop met traditionele instrumenten uit Marokko en de film Messages from Paradise van Daniela Swarowsky. Interviews met jongeren over hun visie op migratie.

Toegang gratis, reserveren verplicht, zie ‘tickets’

Programma

13:30-14:00 Inloop

14:00-16:00 Workshops Arabische en Amazigh (Berber) Kalligrafie

14:00-15:00 Ronde tafelgesprek over participatie in de Amsterdamse samenleving, met o.a. gasten vanuit Argan, Aknarij, Schaakschool Indische buurt, Marokkaanse Ouderen Centrum, Amazigh TV, Jongerenwerk Amsterdam.

15:00-16:00 Première film Messages from Paradise. 
Nederlands Ondertiteld. Interviews met migranten.

16:00-16:30 Discussie met publiek en de filmmaker

16:30-17:00 Rap4Respect wedstrijd

17:00 Prijsuitreiking

17:15 Sluiting

Bekijk hieronder de trailer van Messages from Paradise;